Tüylerin Hacimlendirilmesi - İstenen bu!

15-01-2020 16:55
Tüylerin Hacimlendirilmesi - İstenen bu!

Köpekleriniz benimkiler gibiyse önemli bir gösterinin yaklaştığını ve tüylerinin düzeltilmesi gerektiğini bileceklerdir.Duble tüylere sahip olan bir cinse sahipseniz bu durum çok sıkıntılı olacaktır ve doğanın gerektirdiği durumlardan dolayı bunun düzeltilmesi biraz zor olur.

Bunlara örnek olarak Sheltie, muhteşem Malamute veya Samoye gibi cinsler verilebilir. Birçok cins tüy dökmektedir ve tüylerin yeniden çıkması sonsuza kadar sürecek gibi hissettirir. Peki ne yapmalı?

Aslında ben doğal olarak yerine gelmesini beklemekten ziyade insan müdahalesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bir tüyün daha çabuk çıkmasının sağlanması için birçok yöntem bulunmaktadır. Öncelikle mümkün olan en kısa sürede eski tüylerin dökülmesi gerekir. Yıkayın, üfleyin, ovalayın, ne gerekirse yapın! Bundan sonra ise köpeği 5'e 1 ölçüsünde olmak üzere Body Building şampuanı ile yıkayın. Buradaki amaç tüylerinin dökülmesinin ve herhangi bir doğal olmayan görünüm olmaksızın yeniden çıkmasının sağlanmasıdır.

Sonraki aşama krem kullanımı DEĞİLDİR. Krem düzleştirecektir ve tüylerin oldukları yerde kalmasını sağlayacaktır. Dikilmesini ve bize bakmasını isteriz. Tüyler üzerinde nemlendirici ürünlerden kullanıyorsanız, bunlar herhangi bir şekilde PP Revivacoat gibi yumuşatma veya düzleştirme işlemi yapmamaktadır. Bunu üzerlerine sürüp bekletmek durumundasınız. Yıkamamanız gerekir.

Tüylerin kurumasını ve 3 telin 3 bin tel gibi görünmesini istemekteyiz. Plush Puppy Volumising Cream aşamasına gelinmiştir. Bu muhteşem bir şey olmaktadır. Son iki hafta içerisinde tüylerini dökmüş olan bir köpek üzerinde etkisini gösterdik. Tüylerini düzelttim ve kabarttım ve bu köpek gösterinin galibi oldu.

Yaptığım tek şey hasarlı olan bölgelere az miktarda uygulama yapmak ve tüylere taramak suretiyle yaydırmaktı. Bunun ardından güçlü bir kurutucu kullandım (bu aşamada farklı aletler de kullanılabilir) ve tüyleri resmen bir yandan diğer yana kaldırdım. Tüyleri arka uctan havalandırınız, başa doğru, tüylerin çıkış yönünde kurutunuz. Mümkün olduğunca fazla kökün kaldırılması gerekmektedir; tüy kuruduğunda ve köpek silkelendiğinde normal konumuna gelecektir, ancak çok daha hacimli görünecektir.

Daha sonra gösteri günü geldiğinde tüyleri kabartmanız ve tüyleri canlandırmanız gerekecektir. Mümkünse Amerikalıların yaptığı gibi, kurutucunuzu yanınızda götürün ve bir fiş bulun. Evet, hepsi bunu yapıyor. Hatta bazıları taşınabilir jeneratör ile geliyor.

Bu, gösterinin sizin için ne kadar önemli olduğuna göre değişir. Bu işlemin başarısız olması halinde yapış yapış durumlara sebebiyet vermeksizin bir krem kullanılabilir. Süt yağları ile dolu olan Plush Puppy Quick Fix Conditioner ürününü kullanmanız sadece tüylerin taranması için değil, aynı zamanda tekrar şekil almasının sağlanması için de faydalı olacaktır. Daha iyi yapıya sahip bir tüye sahipseniz, Plush Puppy Quick Fix Conditioner ürünü ile taramanın kolaylaşması mümkün olmaktadır. Ancak çok ıslatmamanız gerekmektedir. Ben oval bir fırça kullanıyorum.

Daha sonra ise daha geniş dişli bir tarak ile tüylerin yarısını tarıyorum. Bu taraktan her bir tüyü geçiriyorum ki bütün tüyler baştan uca taransın. Kulaklar için ince dişli bir pire tarağı kullanınız ve yüz ve kısa bacak tüyleri için ise daha geniş dişli bir tarak kullanınız. Daha sonra tekrardan kurutucu ile kabartmaya çalışıyorum.

Köpeğinizin görüntüsüne bir bakın. Olması gereken kadar fazla tüyü yok ama köpeğinizin vücut ağırlığına göre gösteri için yeteri kadar tüyü var gibi görünüyor. Jüri köpeğin o kadar fazla tüye sahip olmadığını, ancak şekil itibariyle yarışmada bir şansınızın olduğunu görecektir.

Bazıları köpük ve dolgu ile uygulama yapmaktadır, ancak bunun yerine doğal görüntünün daha güzel olduğu aşikardır. Müdahale etmemiz gerektiği takdirde ise en azından tüylerin bir köpeğe ait olduğunun görünmesini sağlamamız ve aynı zamanda da mümkün olduğunca doğal olmasını temin etmemiz gerekecektir. Daha fazla ödüller kazanacağınızı umuyorum. Sonuçta haftasonları köpek gösterilerine gitmekten daha güzel ne var ki?

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.